بعد از ماه ها گمانه زنی و شایعه بالاخره اینتل از نسل دهم چیپ های دسکتاپی سری اس خود رونمایی کرد؛ چیپ پریمیوم در این سری Core i9-10900K نام دارد و قیمت پایه برای آن برابر با ۵۰۰ دلار است. با این مبلغ یک چیپ ۱۰ هسته ای نصیبتان خواهد شد که کلاک هسته ای برابر با ۳.۷ گیگاهرتز دارد و در وضعیت تقویت شده این سرعت به ۵.۳ گیگاهرتز می رسد.
البته چیپ های ارزان قیمت تری هم در این سری وجود دارد. مثلا i7-10700 که از نظر سرعت چیزی از مدل i9 کم ندارد و نسخه قفل گشایی شده آن به خوبی اورکلاک می شود. تک تک هسته های تراشه های سری اس از تکنولوژی هایپرتردینگ یا فراریسمانی پشتیبانی می کنند تا در زمینه مالتی تسکینگ بهترین عملکرد را از خود به نمایش بگذارند.
شاید بد نباشد اشاره کنیم که رقیب اینتل یعنی AMD با گنجاندن هسته های بیشتر و پایین آوردن مصرف انرژی سعی در جلب نظر کاربران دارد (چیپ های این شرکت برپایه لیتوگرافی ۷ نانومتری ساخته می شوند در حالی که اینتل همچنان از فرایند تولید ۱۴ نانومتری استفاده می کند) در حالی که برگ برنده اینتل سرعت کلاک بیشتر است. اوایل این ماه مشخص شد که نسل دهم پردازنده های سری H این شرکت که برای لپ تاپ ساخته شده اند و قرار است به زودی معرفی شوند سرعت کلاکی برابر با ۵.۳ گیگاهرتز دارند؛ بنابراین روشن است که رسیدن به این هدف در سیستم های دسکتاپی برای اینتل چندان هم دشوار نخواهد بود.
و از آنجایی که اینتل از برتری خود در زمینه سرعت کلاک آگاه است هر زمان که لازم باشد آن را به مخاطبانش یادآوری میکند. پردازنده های سری اس اینتل به لطف برخورداری از قابلیت Boost Max 3.0 میتوانند سریع ترین هسته های موجود روی چیپ را شناسایی کرده و حجم قابل توجهی از لود کاری را به آنها محول کنند. این تراشه ها همچنین قابلیت دیگری به نام Thermal Velocity Boost یا تقویت حرارتی سرعت دارند؛ مشخصه ای که به لطف آن پردازنده های i9 هر زمان که در دمایی پایین تر از ۷۰ درجه سانتی گراد باشند با سرعت بالاتری کار خواهند کرد. این در واقع همان ترفند اینتل برای دستیابی به کلاک هسته ۵.۳ گیگاهرتز روی یک هسته است.
اینتل ادعا کرده که i9-10900K به لحاظ عملکردی ۱۰ درصد سریع تر از چیپ نسل قبلی 9900K در پابجی و ۶۳ درصد سریع تر از چیپ i7-7700K عمل می کند که سه سالی از عمرش می گذرد. این پردازنده همچنین در زمان تدوین فیلم های 4K تا ۱۸ درصد سریع تر از نسل قبلی عمل می کند و سرعت آن ۳۵ درصد از پردازنده 7700K بیشتر است. پس همانطور که مشاهده کردید i9-10900K از همه تراشه های اینتل سریع تر است اما مساله اینجاست که آیا خرید آن برایتان به صرفه خواهد بود یا خیر.
اما اینتل برای آنکه سرعت پردازنده هایش را از این بیشتر کند راههای بیشتری را برای اورکلاک آنها به خریداران پیشنهاد داده است. این کار به لطف نسخه به روز شده ای از برنامه ویندوزی Intel Extreme Tuning Utility میسر می شود که کنترل بیشتری را روی ولتاژ و فرکانس هسته ها به شما خواهد داد. این برنامه همچنین به شما امکان میدهد که قابلیت هایپرتردینگ را روی هسته های مورد نظرتان خاموش کنید که این کار در ابتدای امر ممکن است چندان معقول به نظر نیاید اما اینتل آن را راهی موثر برای کاهش حرارت تولیدی هسته ها توصیف کرده که در واقع دشمن اصلی برای علاقمندان به اورکلاک است.
در پردازنده های جدید اینتل همچنین از دای باریکتر و توزیع کننده حرارت ضخیم تری استفاده شده است تا همه چیز در حین کار خنک بماند. این حرکت هوشمندانه ای از سوی اینتل است چراکه تمامی چیپ های جدید این شرکت توان طراحی حرارتی بیشتری نسبت به محصولات AMD دارند. برای مثال توان طراحی حرارتی در 10900K برابر با ۱۲۵ وات است در حالی که در تراشه Ryzen 9 3900X شرکت AMD این رقم تنها برابر با ۱۰۵ وات اعلام شده (باید در نظر داشته باشید که توان طراحی حرارتی رقمی شناور است و تا زمانی که یک چیپ در دنیای واقعی تست نشود نمی توان عدد واقعی برای آن را اعلام کرد).
پردازنده های آنلاکد سری K اینتل در همین ماه میلادی به بازار می آیند اما جدول زمانی مشخصی برای عرضه باقی چیپ ها اعلام نشده است. صرفا با در نظر داشتن مشخصات اعلام شده برای پردازنده های دسکتاپی نسل دهم اینتل میتوان آنها را گزینه ای ایده آل برای کاربرانی دانست که سه سال از خرید آخرین چیپ مورد استفاده شان می گذرد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.